Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Χριστός που Ήρθε για Δεύτερη Φορά από τη Νότια Κορέα

  Το Πάσχα είναι το απόλυτο σημάδι για να αναγνωρίσουμε το Σωτήρα που έρχεται σε αυτή την εποχή.

  Η Εκκλησία του Θεού πιστεύει στο Χριστό Ανσανγκχόνγκ, ο οποίος θέσπισε το Πάσχα στη Νότια Κορέα, ως Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Σύμφωνα με τις προφητείες της Αγίας Γραφής, ο Θεός πρέπει να επιστρέψει ως άνθρωπος και να αποκαταστήσει αυτή την ιερή γιορτή η οποία καταργήθηκε πριν από 1.600 χρόνια. Το Πάσχα είναι το απόλυτο σημάδι για να αναγνωρίσουμε το Σωτήρα που έρχεται σε αυτή την εποχή. Και η Αγία Γραφή εξηγεί λεπτομερώς πού θα γεννηθεί.

  Ο Θεός Εμφανίζεται Σύμφωνα με την Προφητεία

  Είναι μία κοινή χριστιανική γνώση ότι ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, στο Ισραήλ. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι η γενέτειρα του Σωτήρα είχε ήδη προφητευτεί στην Παλαιά Διαθήκη.

  Μιχαίας 5,1 Αλλά από εσένα Βηθλεέμ, πόλη της περιοχήςόπου κατοικεί η συγγένεια Εφραθά, αν και είσαι μια από τις πιο μικρές πόλεις του Ιούδα, εγώ θα κάνω να προέλθει εκείνος που θα γίνει άρχοντας του Ισραήλ. Η καταγωγή του είναι πολύ παλιά· ανάγεται στις αρχαίες μέρες.

  Το έργο σωτηρίας του Θεού δεν συμβαίνει τυχαία. Ο Θεός εργάζεται σύμφωνα με το σχέδιό Του—τις προφητείες που καταγράφονται στην Αγία Γραφή πολύ πριν γίνουν. Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, ο Θεός γεννήθηκε με ανθρώπινη μορφή ως Ιησούς στη Βηθλεέμ. Αυτό εκπλήρωσε την προφητεία που γράφτηκε στο βιβλίο του Μιχαία. Η Αγία Γραφή προφήτευσε επίσης ότι ο Ιησούς θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά.

  Προς Εβραίους 9,28 Έτσι κι ο Χριστός, αφού θυσιάστηκε μία φορά για να σηκώσει πάνω του τις αμαρτίες όλων μας, θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά, όχι για ν’ αντιμετωπίσει την αμαρτία, αλλά για να σώσει αυτούς που τον προσμένουν.

  Σύμφωνα με την επιστολή προς Εβραίους, θα πρέπει να συναντήσουμε το Χριστό που έρχεται για δεύτερη φορά για να λάβουμε τη σωτηρία Του. Όπως ο Θεός αποκάλυψε το μέρος της πρώτης έλευσής Του στην Αγία Γραφή, ο Θεός αποκαλύπτει επίσης το μέρος της δεύτερης έλευσής Του στην Αγία Γραφή μέσω του έργου της σωτηρίας.

  Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης για την Ανατολή

  Ακόμα και από την Παλαιά Διαθήκη, καταγράφτηκε ο τρόπος που ο Θεός σκόπευε να εκπληρώσει το προς Εβραίους 9,28.

  Ησαΐας 46,10-11 Εγώ απ’ την αρχή το μέλλον φανερώνω και από πριν όσα ακόμα δεν έχουν συμβεί. Λέω, “το σχέδιό μου θα εκτελεστεί, κι όλα όσα επιθυμώ θα τα πραγματοποιήσω”. Απ’ την Ανατολή φωνάζω ένα αρπαχτικό πουλί, τον άνθρωπο που εκτελεί τα σχέδιά μου απ’ τη μακρινή τη χώρα·όπως το είπα έτσι το πραγματοποιώ· το εκτελώόπως το έχω σχεδιάσει.

  Ησαΐας 46,11 ΜΣΦ Ο οποίος κράζω στο αρπακτικό πoυλί από ανατoλάς, τoν άνδρα τής θέλησής μoυ από γη μακρινή . . .

  Φαίνεται σαν να καλεί ο Θεός έναν άνθρωπο μαζί με ένα αρπακτικό πουλί από μία μακρινή χώρα στην ανατολή για να φέρει σωτηρία. Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος που πρόκειται να εκτελέσει τα σχέδια του Θεού χαρακτηρίζεται ως αρπακτικό πουλί. Βιβλικά, «αρπαχτικό πουλί» (αετός) αντιπροσωπεύει το Θεό (Δευτερονόμιον 32,11-12).

  Ο ίδιος ο Θεός θα εκπληρώσει αυτή την προφητεία: Θα έρθει ως άνθρωπος από μία μακρινή χώρα στην ανατολή. Ο προφήτης Ησαΐας κατέγραψε αυτή την προφητεία όταν βρισκόταν στο Ισραήλ. Λαμβάνοντας υπόψη το σημείο προέλευσης του συγγραφέα, η «μακρινή χώρα» θα πρέπει να αναφέρεται σε χώρα ανατολικά του Ισραήλ, κάπου στην ήπειρο της Ασίας.

  Ο Ερχομός του Θεού από την Ανατολή στην Αποκάλυψη

  Στο βιβλίο της Αποκάλυψης, προφητεύεται επίσης ότι ο Χριστός που έρχεται για δεύτερη φορά θα εμφανιστεί από την ανατολή.

  Αποκάλυψη 7,1-3 Ύστερα απ’ αυτό είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται στις τέσσερις γωνιές της γης και να κρατούν τους τέσσερις ανέμους της γης για να μη φυσάει στη γη, μήτε στη θάλασσα, μήτε σε κανένα δέντρο. Και είδα έναν άλλο άγγελο να βγαίνει από ’κει που ανατέλλει ο ήλιος, κρατώντας τη σφραγίδα του ζωντανού Θεού. Αυτός έκραξε με δυνατή φωνή στους τέσσερις αγγέλους που είχαν εντολή να καταστρέψουν τη γη και τη θάλασσα: «Μην καταστρέψετε τη γη μήτε τη θάλασσα μήτε τα δέντρα, ώσπου να σφραγίσουμε αυτούς που ανήκουν στο Θεό μας, βάζοντας σημάδι στο μέτωπό τους»

  Καθώς οι τέσσερις άγγελοι κρατούν τους ανέμους, ένας άλλος άγγελος έρχεται από την ανατολή, κρατώντας τη σφραγίδα του Θεού. Βιβλικά, η σφραγίδα του Θεού είναι η σωτηρία η οποία θα προστατέψει τους ανθρώπους από την καταστροφή όταν ελευθερωθούν οι άνεμοι.

  Ανακαλώντας την επιστολή προς Εβραίους 9,28 λέει σαφώς ότι αυτός που θα έρθει για δεύτερη φορά για να φέρει σωτηρία είναι ο Χριστός. Αυτό σημαίνει ότι πριν ελευθερωθούν οι τέσσερις άνεμοι, ο Χριστός εμφανίζεται για δεύτερη φορά από την ανατολή με το σημάδι της σωτηρίας—τη σφραγίδα του Θεού.

  Ποια είναι η Σφραγίδα του Θεού;

  Η σφραγίδα του Θεού είναι ο τρόπος για να προστατευτούν οι άνθρωποι πριν συμβούν οι καταστροφές. Στην Αγία Γραφή υπάρχει μόνο ένα σημάδι και ένας τρόπος για να προστατευτούμε από τις καταστροφές: το Πάσχα.

  Έξοδος 12,11-13 Αυτή θα είναι η γιορτή του Πάσχα, για να τιμήσετε εμένα, τον Κύριο. Κι εγώ τη νύχτα εκείνη θα περάσω μέσα από την Αίγυπτο και θα θανατώσω κάθε πρωτότοκο στη χώρα: τα πρωτότοκα των ανθρώπων και τα πρωτογέννητα των ζώων. Εγώ ο Κύριος θα εκτελέσω την απόφασή μου ενάντια σ’ όλους τους θεούς της Αιγύπτου. Αλλά στα σπίτια που θα βρίσκεστε εσείς, το αίμα θα είναι το σημάδι που θα σας προστατέψει. Θα το δω και θα σας προσπεράσω. Έτσι θα γλιτώσετε από το χτύπημα του θανάτου, όταν θα τιμωρώ την Αίγυπτο.

  Από την αρχή της προέλευσής του, το Πάσχα δόθηκε στο λαό του Θεού ως τρόπος προστασίας από τις καταστροφές. Μέσω αυτού, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το Πάσχα είναι το σημάδι της σωτηρίας, η Σφραγίδα του Θεού.

  Πριν δύο χιλιάδες χρόνια, ο Ιησούς δίδαξε πώς να γιορτάζουμε το Πάσχα της νέας διαθήκης, μέσω του πασχαλινού ψωμιού και κρασιού. Ωστόσο, εκείνο το Πάσχα καταργήθηκε στο Συμβούλιο της Νίκαιας το 325 μ.Χ.

  Η Αποκατάσταση του Πάσχα στη Νότια Κορέα

  Το Πάσχα της νέας διαθήκης είναι το σημάδι της σωτηρίας που μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε το Σωτήρα που έρχεται από την ανατολή. Αυτό το σημάδι εμφανίστηκε στην Νότια Κορέα. Ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ αποκατέστησε την άγια γιορτή του Πάσχα, το σημάδι της σωτηρίας. Αυτό το σημάδι μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε το Χριστό Ανσανγκχόνγκ και να καταλάβουμε ότι είναι ο Θεός που έχει έρθει με ανθρώπινη μορφή για δεύτερη φορά και μας έφερε σωτηρία από την ανατολή—τη Νότια Κορέα.

  Η Νότια Κορέα είναι η χώρα της προφητείας, η μακρινή χώρα στα πέρατα της γης, όπου ο Χριστός έχει έρθει για δεύτερη φορά. Σύμφωνα με τα λόγια του Θεού, το μέρος από όπου ξεκινά το έργο της σωτηρίας είναι το μέρος από όπου έχει εμφανιστεί για δεύτερη φορά ο Χριστός.

   

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *