Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το Σημάδι του Χριστού κατά τη Δεύτερη Έλευσή Του και ο Τρόπος για να Αναγνωρίσουμε την Επιστροφή Του

  Η Αγία Γραφή έχει το σημάδι με το οποίο μπορούμε να αναγνωρίζουμε τον Ιησού όταν έρθει για δεύτερη φορά.

  Πριν δύο χιλιάδες χρόνια, η έλευση του Ιησού Χριστού στη γη είχε προβλεφτεί στην Παλαιά Διαθήκη. Ακολουθώντας τις προφητείες της Αγίας Γραφής, οι μαθητές μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το Χριστό και να πιστέψουν με αυτοπεποίθηση ότι ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας.

  Κατά Ιωάννην 1,45 Βρίσκει ο Φίλιππος το Ναθαναήλ και του λέει: «Αυτόν που προανήγγειλε ο Μωυσής στο νόμο και οι προφήτες, τον βρήκαμε· είναι ο Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ».

  Παρομοίως, η Αγία Γραφή έχει επίσης το σημάδι με το οποίο μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον Ιησού όταν θα έρθει για δεύτερη φορά. Επειδή έχει εκπληρώσει αυτές τις προφητείες, η Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία πιστεύει ότι ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ είναι ο Χριστός που ήρθε για δεύτερη φορά.

  Πρώτη Έλευση του Ιησού

  Αφού εκπλήρωσε το σκοπό Του, θέσπισε τη νέα διαθήκη και αναλήφθηκε στον ουρανό, οι διδασκαλίες του Χριστού άρχισαν σιγά σιγά να αλλάζουν με την επιρροή της ρωμαϊκής κουλτούρας και των παραδόσεων. Το 321 μ.Χ. η ημέρα ανάπαυσης (ημέρα της λατρείας) το Σάββατο άλλαξε και έγινε την Κυριακή. Έπειτα το 325 μ.Χ., το Πάσχα της νέας διαθήκης καταργήθηκε τελείως στην Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, το οποίο οδήγησε τον κόσμο στην Σκοτεινή Εποχή.

  Για αυτό το λόγο, ο Ιησούς πρέπει να επιστρέψει για να επαναφέρει όλες τις διδασκαλίες που δίδαξε κατά την πρώτη έλευσή Του και να επαναφέρει την αλήθεια που οδηγεί στη σωτηρία.

  Προς Εβραίους 9,28 Έτσι κι ο Χριστός, αφού θυσιάστηκε μία φορά για να σηκώσει πάνω του τις αμαρτίες όλων μας, θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά, όχι για ν’ αντιμετωπίσει την αμαρτία, αλλά για να σώσει αυτούς που τον προσμένουν.

  Το Σημάδι του Ιησού κατά τη Δεύτερη Έλευσή Του

  Οι μαθητές κατάλαβαν ότι ο Ιησούς προφήτευσε για τη δεύτερη έλευσή Του, ακόμη και ενώ ήταν ακόμα στη γη. Όταν οι μαθητές ρώτησαν τον Ιησού για κάποιο σημάδι που θα δείχνει την επιστροφή Του, τους είπε να μάθουν την παραβολή από τη συκιά.

  Κατά Ματθαίον 24,32-33 (ΜΣΦ) «Kαι από τη συκιά μάθετε την παραβολή· όταν το κλαδί της γίνει ήδη απαλό, και βγάζει φύλλα, γνωρίζετε ότι πλησιάζει το θέρος. Έτσι κι εσείς, όταν δείτε όλα αυτά, να ξέρετε ότι είναι κοντά, επί θύραις».

  Ο Χριστός είπε ότι όταν η συκιά βγάλει φύλλα, ο Ιησούς που θα έρθει για δεύτερη φορά βρίσκεται στην πόρτα. Επειδή αυτό είναι το σημάδι με το οποίο ο λαός του Θεού μπορεί να αναγνωρίσει το Χριστό, είναι σημαντικό να καταλάβουμε την παραβολή της συκιάς και το αληθινό νόημά της.

  Η Παραβολή της Συκιάς

  Κατά Λουκάν 13,6-7 Ο Ιησούς τους είπε ακόμη την ακόλουθη παραβολή: «Κάποιος είχε φυτέψει στο αμπέλι του μια συκιά· όταν όμως πήγε να μαζέψει απ’ αυτή σύκα, δε βρήκε. Είπε τότε στον αμπελουργό: “τρία χρόνια τώρα έρχομαι σ’ αυτήν τη συκιά να βρω σύκα και δε βρίσκω· κόψε την, λοιπόν, για να μην αχρηστεύει και το έδαφος”».

  Ο άνθρωπος στην παραβολή με το αμπέλι αναφέρεται στον Ιησού. Βιβλικά, η συκιά συμβολίζει το Ισραήλ. Ο Ιησούς κήρυξε το ευαγγέλιο στους Ισραηλίτες για τρία χρόνια, ψάχνοντας τον καρπό του ευαγγελίου: μετάνοια (Ματθαίος 3,8). Άλλοι βιβλικοί στίχοι επιβεβαιώνουν ότι η συκιά στο αμπέλι αντιπροσωπεύει το λαό του Ισραήλ.

  Ιερεμίας 24,5 Τότε ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, μού είπε: «Όπως βλέπει κανείς με ευχαρίστηση τα καλά σύκα, έτσι κι εγώ θα δω με συμπάθεια τους αιχμαλώτους του βασιλείου του Ιούδα, που τους έστειλα από τον τόπο αυτό στη Βαβυλώνα».

  Ο Θεός θεωρεί τους αιχμαλώτους από το βασίλειο του Ιούδα καλά σύκα, το οποίο μας επιτρέπει να καταλάβουμε ότι στην Αγία Γραφή η συκιά αντιπροσωπεύει το έθνος του Ισραήλ.

  Η Πτώση της Ιερουσαλήμ

  Στο κατά Λουκάν 13,7 ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του να κόψουν τη συκιά που δεν είχε κάνει καρπό. Επειδή το Ισραήλ απέρριψε το ευαγγέλιο που κήρυξε ο Ιησούς για τρία χρόνια, κόπηκε. Αυτή ήταν μία προφητεία σχετικά με την καταστροφή του Ισραήλ. Όπως προφήτεψε ο Χριστός, το Ισραήλ καταστράφηκε ολοσχερώς από το στρατό της Ρώμης το 70 μ.Χ.

  Μετά την πτώση του Ισραήλ, οι Ισραηλίτες διασκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο χωρίς να έχουν δική τους χώρα. Έτσι το Ισραήλ, η συκιά, έμεινε νεκρό και άγονο.

  Η Αποκατάσταση του Ισραήλ

  Ωστόσο, η συκιά στην προφητεία του Ιησού δεν έμεινε νεκρή για πάντα. Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε ότι όταν το κλαδί της γίνει απαλό και βγάλει φύλλα, όταν επανέλθει στη ζωή, ο Χριστός που έρχεται για δεύτερη φορά είναι στην πόρτα.

  Σε ένα αξιοσημείωτο γεγονός, μετά από 1.900 χρόνια, το Ισραήλ ανέκτησε τελικά την κυριαρχία του. Παρόλο που φαινόταν σαν ένα αδύνατο κατόρθωμα, συνέβη κατά την εκπλήρωση των λόγων του Ιησού.

  Το 1948, η συκιά έβγαλε φύλλα και το έθνος του Ισραήλ διακήρυξε την ανεξαρτησία του: ένα σημάδι σε όλο τον κόσμο ότι ο Ιησούς είχε έρθει για δεύτερη φορά.

  Είναι στην Πόρτα

  Τον καιρό της επιστροφής του Χριστού, η Αγία Γραφή λέει ότι θα βρίσκεται στην πόρτα.

  Αποκάλυψις Ιωάννου 3,20 «Δες με, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και χτυπώ. Αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου και μ’ ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του, κι αυτός μαζί μου».

  Ο Ιησούς που έρχεται για δεύτερη φορά θα σταθεί μπροστά στην πόρτα και θα μας ζητήσει να δειπνήσουμε μαζί Του, που σημαίνει ότι θα κηρύξει ξανά το Πάσχα της νέας διαθήκης, ζητώντας μας να φάμε τη σάρκα Του και να πιούμε το αίμα Του για να έχουμε αιώνια ζωή. (Ιωάννης 6,53)

  Ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ βαφτίστηκε το 1948, το ίδιο έτος που η συκιά, το Ισραήλ, αναβίωσε. Σύμφωνα με προφητεία της Αγίας Γραφής, ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ ξεκίνησε να κηρύττει το ευαγγέλιο της νέας διαθήκης και επανέφερε την αλήθεια του Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ είναι ο Ιησούς που έχει έρθει για δεύτερη φορά και επανέφερε την αλήθεια που ήταν χαμένη από το 325 μ.Χ.

  Ακριβώς όπως οι μαθητές πριν 2.000 χρόνια μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το Θεό που ήρθε με σάρκα και οστά μέσω της Αγίας Γραφής, τα μέλη της Εκκλησίας του Θεού Παγκόσμιας Ιεραποστολικής Κοινωνίας αναγνωρίζουν ότι ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ είναι ο Θεός που ήρθε ως άνθρωπος για δεύτερη φορά για να μας σώσει.

  Μέσα από μελέτες της Αγίας Γραφής όπως αυτή και άλλες, ελπίζουμε να έρθετε και να μάθετε περισσότερα για το Χριστό Ανσανγκχόνγκ και τις προφητείες που εκπλήρωσε ως Δευτέρα Παρουσία του Ιησού.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *