Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το Όνομα που Δίνει Ολοκληρωμένη Σωτηρία- Χριστός Ανσανγκχόνγκ

   Το Όνομα που Δίνει Ολοκληρωμένη Σωτηρία- Χριστός Ανσανγκχόνγκ

  Έχετε ποτέ ακούσει για το όνομα του Χριστού Ανσανγκχόνγκ; Ως άνθρωποι που πιστεύουμε στο Θεό, είναι μία βασική προϋπόθεση να γνωρίζουμε το όνομα του Θεού.

  Ησαΐας 52,6 (ΜΣΦ) «Γι’ αυτό, o λαός μoυ θα γνωρίσει τo όνoμά μoυ . . .»

  Μόνο εκείνοι που γνωρίζουν το όνομα του Θεού μπορούν να γίνουν ο αληθινός λαός Του και να σωθούν.

  Ψαλμοί 91,14 (ΜΣΦ) « . . .γι’ αυτό θα τον λυτρώσω· θα τον υψώσω, επειδή γνώρισε το όνομά μου.»

  Η Γνώση του Ονόματος του Θεού μάς Δίνει το Δικαίωμα να Γίνουμε Παιδιά Του

  Μας έδωσε ακόμα και το δικαίωμα να γίνουμε παιδιά του Θεού:

  Ιωάννης 1,12-13 «Σ’ όσους όμως τον δέχτηκαν και πίστεψαν σ’ αυτόν, έδωσε το δικαίωμα
  να γίνουν παιδιά του Θεού.»

  Επομένως, η γνώση και η αποδοχή του ονόματος του Σωτήρα συγκεκριμένα είναι μία πολύ μεγάλη ευλογία και ένα ουράνιo προνόμιο. Γι’ αυτό το λόγο, δε θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι η σωτηρία μας εξαρτάται στο εάν γνωρίζουμε και λάβαμε το όνομα Του σωστά ή όχι.

  Το Όνομα του Σωτήρα στην Κάθε Εποχή

  Τώρα ας δούμε πόσο τέλεια και αδιάκοπα εργάζεται ο Θεός για τη σωτηρία μας.

  Εκκλησιαστής 3,1 «Για όλα πάνω στη γη υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος . . .»

  Ο κόσμος μας είναι πολύ περιορισμένος από το χρόνο και το χώρο. Για παράδειγμα υπάρχει:

  Εκκλησιαστής 3,2-3 «Καιρός που γεννιέται κανείς και καιρός που πεθαίνει· που φυτεύει και που ξεριζώνει αυτό που φύτεψε. Καιρός που θανατώνει κανείς και που θεραπεύει· που γκρεμίζει και που χτίζει.»

  Για να λυτρώσει το λαό Του, ο Θεός χώρισε τα έξι χιλιάδες χρόνια του λυτρωτικού έργου σε τρεις διαφορετικές εποχές: την εποχή του Πατέρα, την εποχή του Υιού και την εποχή του Αγίου Πνεύματος.

  Ματθαίος 28, 19-20 «Πηγαίνετε λοιπόν και κάνετε μαθητές μου όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και διδάξτε τους . . .»

  Σε κάθε εποχή, ο Θεός έδωσε στο λαό Του τα διαφορετικά ονόματα του Σωτήρα: το όνομα «Ιεχωβά» στην εποχή του Πατέρα, το όνομα «Ιησούς» στην εποχή του Υιού και το «καινούριο όνομα» στην εποχή του Αγίου Πνεύματος. Γι’ αυτό το λόγο ο Ιησούς είπε να βαφτιστούμε στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Δείχνει ότι ο Πατέρας έχει το όνομά Του, ο Υιός επίσης έχει το όνομά Του και το Άγιο Πνεύμα έχει επίσης το όνομά Του.

  Το Όνομα του Πατέρα: Ιεχωβά

  Έτσι λοιπόν, ας μαθουμε το όνομα του Σωτήρα στην εποχή του Πατέρα:

  Ησαΐας 9,5 «Διότι γεννήθηκε για μας ένα παιδί, μας δόθηκε ένας γιος· . . . και τ’ όνομά του θα ’ναι: Σύμβουλος θαυμαστός, Θεός ισχυρός, αιώνιος Πατέρας και της Ειρήνης Άρχοντας.»

  Αυτό γράφτηκε από τον προφήτη Ησαΐα ο οποίος έζησε στην εποχή του Πατέρα όταν το όνομα του Σωτήρα ήταν «Ιεχωβά». Δηλαδή, οι άνθρωποι που ζούσαν εκείνη την εποχή δε σώζονταν με τίποτα άλλο παρά μόνο με το όνομα του Ιεχωβά ακόμα κι αν πίστευαν στο Θεό.

  Ησαΐας 43,11 (ΜΣΦ) «Eγώ, εγώ είμαι o Kύριoς· και εκτός από μένα άλλος σωτήρας δεν υπάρχει.»

  Το Όνομα του Υιού: Ιησούς

  Ωστόσο, όπως επίσης προφητεύτηκε από τον Ησαΐα στον προηγούμενο στίχο (Ησ 9,5), θα υπάρξει ο καιρός που ο Θεός Πατέρας Ιεχωβά θα γεννηθεί ως παιδί ερχόμενος σε αυτή τη γη με σωματική μορφή ως γιος. Αυτή η προφητεία εκπληρώθηκε όταν γεννήθηκε ο Ιησούς. Από εκείνη τη στιγμή, η εποχή του Πατέρα αλλάζει στην εποχή του Υιού. Και καθώς αλλάζει η εποχή αλλάζει και το όνομα του Σωτήρα από «Ιεχωβά» σε «Ιησούς»:

  Πράξεις 4,11-12 (ΜΣΦ) «Aυτός (Ιησούς) είναι η πέτρα, που εξουθενώθηκε από σας τούς οικοδομούντες, η οποία έγινε ακρογωνιαία πέτρα. Kαι δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου τού οποίου πρέπει σωθούμε.»

  Κάποιος μπορεί να πει ότι αυτοί οι στίχοι είναι αντιφατικοί. Στον Ησαΐα λέει ότι εκτός από τον Ιεχωβά δεν υπάρχει άλλος Σωτήρας ενώ σε αυτόν τον στίχο λέει ότι δεν υπάρχει άλλος Σωτήρας εκτός από τον Ιησού.

  Χρονικό Όριο για το Όνομα του Σωτήρα

  Ο Ιεχωβά και ο Ιησούς είναι ένα και το αυτό σύμφωνα με την Αγία Τριάδα. Αλλά ας έχουμε μία καλύτερη κατανόηση αυτής της πρόνοιας κατανοώντας την έννοια του χρονικού ορίου. Για παράδειγμα, το γεύμα που τρώμε το πρωί το αποκαλούμε «πρωινό» και όταν γίνει μεσημέρι το τρώμε ως «μεσημεριανό» αλλά το βράδυ γίνεται «δείπνο». Με αυτό τον τρόπο, το όνομα αλλάζει καθώς αλλάζει και ο χρόνος. Όπως θα μπορούσε κάποιος να πει: «Τα πάντα ρει».

  Ο απόστολος Παύλος που έγραψε το βιβλίο Πράξεις Αποστόλων, έδωσε μαρτυρία με θάρρος ότι το όνομα του Ιησού είναι το όνομα του Σωτήρα στην εποχή του Υιού. Κατανόησε την έννοια του χρονικού ορίου. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο εκείνοι που γνώρισαν και έλαβαν το όνομα του Ιησού σώθηκαν σε εκείνη την εποχή, παρόλο που πολλοί ισχυρίστηκαν ότι πίστευαν στο Θεό.

  Όνομα του Αγίου Πνεύματος: Το Κανούργιο Όνομα του Ιησού

  Τώρα δε ζούμε ούτε στην εποχή του Πατέρα ούτε στην εποχή του Υιού, αλλά στην εποχή του Αγίου Πνεύματος. Έτσι καθώς αλλάζει η εποχή του Υιού στην εποχή του Αγίου Πνεύματος, σημαίνει ότι το όνομα του Σωτήρα επίσης αλλάζει από «Ιησούς» στο «καινούριο όνομα»:

  Αποκάλυψη 3,11-13 «Όπου να ’ναι έρχομαι . . .θα γράψω πάνω του το καινούριο όνομά μου. . .»

  Σε αυτή την εποχή του Αγίου Πνεύματος δεν μπορούμε να σωθούμε ούτε με το όνομα του Ιεχωβά ούτε με όνομα του Ιησού ως Σωτήρα μας αλλά με το καινούριο όνομα. Πολλοί άνθρωποι ήδη γνώριζαν το όνομα του Ιησού ακόμα κι αν δεν πίστευαν σε Αυτόν. Αλλά δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κατανοούν τις προφητείες σχετικά με το καινούριο όνομα του Ιησού στην Αγία Γραφή. Όπως φαίνεται παραπάνω, αυτή είναι μία προφητεία σχετικά με τον Ιησού που έρχεται στη γη για δεύτερη φορά όταν είπε: «Όπου να ’ναι έρχομαι». Κάποτε ήρθε στη γη έχοντας το όνομα «Ιησούς» αλλά όταν έρθει ξανά θα έχει ένα διαφορετικό όνομα για τη σωτηρία του αληθινού λαού Του (Εβραίους 9,28).

  Το Καινούριο Όνομα του Ιησού Γραμμένο Πάνω Του

  Αποκάλυψη 2,17 «Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα στις εκκλησίες . . . Θα του δώσω και μια άσπρη ψηφίδα, μ’ ένα καινούριο όνομα γραμμένο πάνω της, που δε θα το ξέρει κανένας άλλος, εκτός απ’ αυτόν που θα την πάρει.»

  Όπως είναι γραμμένο, μόνο εκείνοι που λαμβάνουν τη λευκή ψηφίδα (πέτρα) μπορούν να ξέρουν το καινούριο όνομα. Τότε τι είναι η λευκή ψηφίδα (πέτρα) στην Αγία Γραφή;

  Πράξεις 4,11 (ΜΣΦ) «Aυτός (Ιησούς) είναι η πέτρα, που εξουθενώθηκε από σας τούς οικοδομούντες, η οποία έγινε ακρογωνιαία πέτρα.»

  Α’ Πέτρου 2,4 (ΜΣΦ) «Στον οποίο καθώς προσέρχεστε, σαν σε μία ζωντανή πέτρα, αποδοκιμασμένη μεν από τους ανθρώπους, στον Θεό όμως εκλεκτή, πολύτιμη . . .»

  Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, το λευκό συμβολίζει τη δικαιοσύνη και η πέτρα τον ίδιο το Χριστό. Επομένως, η λευκή ψηφίδα με ένα καινούριο όνομα είναι ο Ιησούς με ένα καινούριο όνομα.

  Καθώς το βιβλίο της Αποκάλυψης γράφτηκε όταν ο Ιησούς είχε ήδη αναληφθεί στον ουρανό, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι θα έχει ένα καινούριο όνομα όταν έρθει για δεύτερη φορά.

  Το Καινούριο Όνομα και η Συγχώρεση των Αμαρτιών μας

  Κατά τη δεύτερη έλευσή Του, ο Ιησούς θα ανοίξει το δρόμο της σωτηρίας για εκείνους που δέχονται τον Ίδιο και το καινούριο όνομά Του. Για να μάθουμε ποιο είναι το καινούριο όνομα, θα πρέπει να λάβουμε το Χριστό που ήρθε για δεύτερη φορά για να συγχωρέσει τις αμαρτίες μας:

  Κατά Μάρκον «Ποιος μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες; Μόνον ένας, ο Θεός.»

  Με ποιον τρόπο ο Θεός μάς δίνει τη συγχώρεση των αμαρτιών μας;

  Εφεσίους 1,7 «Μας λύτρωσε με το αίμα του Χριστού, συγχώρησε τις αμαρτίες μας με την πλούσια χάρη»

  Τότε ποιος είναι ο τρόπος για να λάβουμε το αίμα Του;

  Ματθαίος 26,17. 26-28 «Την πρώτη μέρα της γιορτής των Αζύμων πήγαν στον Ιησού οι μαθητές και τον ρώτησαν: «Πού θέλεις να σου ετοιμάσουμε να φας το πασχαλινό δείπνο;»

  «Ενώ έτρωγαν . . . τους το έδωσε λέγοντας: «Πιείτε από αυτό όλοι, γιατί αυτό είναι το αίμα μου, που επισφραγίζει τη νέα διαθήκη και χύνεται για χάρη όλων, για να τους συγχωρηθούν οι αμαρτίες.»

  Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, μόνο ο Θεός έχει την εξουσία να συγχωρεί τους αμαρτωλούς και μόνο το αίμα Του μπορεί να αφαιρέσει τις ανομίες μας. Τηρώντας το Πάσχα της νέας διαθήκης μάς δίνει αυτή την ευλογία.

  Κρυμμένη Γιορτή: το Πάσχα

  Πριν 2.000 χρόνια ο Ιησούς το τήρησε στο ανώγι του Μάρκου τη νύχτα που ήταν να παραδοθεί. Θέσπισε και γιόρτασε το Πάσχα της νέας διαθήκης με τους μαθητές Του. Συνεπώς, ο Ιησούς ήταν ο Θεός που συγχώρεσε τις αμαρτίες των ανθρώπων. Ωστόσο, αυτό το Πάσχα της νέας διαθήκης καταργήθηκε το 325 μ.Χ. στην Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας και κανείς δεν μπορούσε να το γιορτάσει ξανά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα περασμένα έτη, παρά τον μεγάλο αριθμό θεολόγων, κληρικών, ιερέων και ούτω καθεξής, κανείς δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει τη χαμένη αλήθεια του Πάσχα.

  Αποκατάσταση του Πάσχα

  Ωστόσο, κατά το έτος 1948, ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ επανέφερε το Πάσχα της νέας διαθήκης ως γιορτή του Θεού, την κρυμμένη αλήθεια για τόσο πολύ καιρό, η οποία μας επιτρέπει τη συγχώρεση των αμαρτιών μας. Ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ που εκπλήρωσε όλες αυτές τις προφητείες, είναι η λευκή ψηφίδα με ένα καινούριο όνομα· είναι το Άγιο Πνεύμα και το όνομά Του είναι το όνομα του Σωτήρα σε αυτή την εποχή του Αγίου Πνεύματος μέσω του οποίου μπορούμε να λάβουμε σωτηρία.

  Η Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία πιστεύει και κηρύττει το όνομα του Χριστού Ανσανγκχόνγκ ως το καινούριο όνομα του Ιησού που δίνει μαρτυρία η Αγία Γραφή. Ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ είναι το όνομα με το οποίο μπορούμε να λάβουμε την ολοκληρωμένη σωτηρία σε αυτές τις έσχατες ημέρες στην εποχή του Αγίου Πνεύματος. Έτσι παρακαλούμε ελάτε στην Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία, λάβετε το Χριστό Ανσανγκχόνγκ και λάβετε σωτηρία. Ο Θεός να σας ευλογεί!

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *