Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Θεός «Ελοχίμ», ο Θεός Πατέρας και η Θεά Μητέρα

  Ο Θεός «Ελοχίμ», ο Θεός Πατέρας και η Θεά Μητέρα

  Η λέξη που χρησιμοποιείται στο εβραϊκό κείμενο της Αγίας Γραφής για το «Θεό» παρουσιάζει κάποιο μυστήριο για όσους δε γνωρίζουν το Θεό Πατέρα και τη Θεά Μητέρα. Αντί να χρησιμοποιηθεί η λέξη «Ελ» ή «Ελοάχ» που είναι όρος για το Θεό στον ενικό, το πρωτότυπο κείμενο χρησιμοποιεί τη λέξη «Ελοχίμ». «Ελοχίμ» μεταφράζεται απευθείας ως «Θεοί», στον πληθυντικό.

  Συχνότητά εμφάνισης του όρου «Ελοχίμ»

  Ο όρος «Ελοχίμ» χρησιμοποιείται στο εβραϊκό κείμενο της Αγίας Γραφής πάνω από δυόμισι χιλιάδες φορές. Αυτό σημαίνει ότι όταν διαβάζουμε τη Γραφή βλέπουμε τη λέξη «Ελοχίμ» στη θέση της λέξης «Θεός». Με τη λέξη «Ελοχίμ» να καταγράφεται στην Αγία Γραφή τόσες πολλές φορές είναι σαν να δίνει ο Θεός την εντύπωση ότι ο Θεός της Αγίας Γραφής δεν υπάρχει ως μοναδικός αλλά σε πολλαπλή μορφή.

  Ο Θεός Πατέρας και η Θεά Μητέρα

  Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο Θεός Πατέρας (Ματθαίος 6,9) αλλά εφόσον ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το Θεό είναι πληθυντικός, δηλαδή περισσότεροι από ένας, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος άλλος Θεός παρόν. Ο όρος «πατέρας» χρησιμοποιείται μόνο μέσα στην οικογένεια. Έτσι εάν κοιτάξουμε μέσα στο οικογενειακό σύστημα, μπορούμε να καταλάβουμε ποιος λείπει. Είμαστε τα παιδιά Θεού (Β’ Κορινθίους 6,18). Για να υπάρχει πατέρας και παιδιά, φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και μία μητέρα. Εκτός από το Θεό Πατέρα, λοιπόν, υπάρχει και η Θεά Μητέρα.

  Προς Γαλάτας 4,26 Αντίθετα, η ουράνια Ιερουσαλήμ είναι ελεύθερη, κι αυτή είναι η μητέρα όλων μας.

  Ο Θεός Πατέρας και η Θεά Μητέρα μαζί είναι οι Ελοχίμ και η Αγία Γραφή δίνει μαρτυρία για Αυτούς από την αρχή μέχρι το τέλος.

  Η Μαρτυρία που Δίνει η Αγία Γραφή για το Θεό «Ελοχίμ»

  Ο Θεός Ελοχίμ εκφράζεται ως η αρσενική και η θηλυκή εικόνα του Θεού ξεκινώντας από το βιβλίο της Γένεσης.

  Γένεσης 1,26-27 Μετά είπε ο Θεός: «Ας φτιάξουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με την εικόνα τη δική μας και την ομοίωση . . . Δημιούργησε, λοιπόν, ο Θεός τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του την εικόνα, «κατ’ εικόνα Θεού» τον δημιούργησε, τους δημιούργησε άντρα και γυναίκα.

  Η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού, άντρας και γυναίκα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αντρική εικόνα του Θεού καθώς και επίσης και γυναικεία εικόνα του Θεού. Ακόμα κι όταν ο Θεός μίλησε χρησιμοποίησε τους πληθυντικούς όρους «φτιάξουμε» και «δική μας» αντί να χρησιμοποιήσει τους ενικούς όρους «φτιάξω» και «δική μου». Μέσω αυτής της παρατήρησης, μπορούμε να δούμε ότι ο Θεός δεν είναι μόνο ένας, αλλά δύο. Είναι ο Θεός ο Πατέρας μας και η Θεά Μητέρα μας, που μαζί δημιούργησαν την ανθρωπότητα.

  Αποκάλυψις Ιωάννου 22,17 Το Πνεύμα και η νύφη λένε: «Έλα». Κι όποιος ακούει ας πει: «Έλα». Όποιος διψάει ας έρθει, όποιος θέλει ας πάρει δωρεάν το νερό της ζωής.

  Η Αγία Γραφή ολοκληρώνει με την υπόσχεση του νερού της ζωής, το οποίο περιέχει το δώρο της αιώνιας ζωής. Και αυτό το δώρο δίνεται από το Πνεύμα και τη νύφη Του. Η Αγία Γραφή δίνει μαρτυρία ότι ο Θεός Ελοχίμ, ο Θεός Πατέρας και η Θεά Μητέρα, πρέπει να εμφανιστούν μαζί για να δώσουν αιώνια ζωή στην ανθρωπότητα.

  Η λέξη «Θεός» στην εβραϊκή Γραφή είναι γραμμένη στον πληθυντικό αριθμό ως «Ελοχίμ». Γι’ αυτό το λόγο, η Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία πιστεύει στο Θεό Πατέρα και στη Θεά Μητέρα. Επισκεφτείτε την πλησιέστερη Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία για να διερευνήσετε περισσότερο μέσω βαθύτερων μελετών της Αγίας Γραφής σχετικά με τη Θεά Μητέρα στην Αγία Γραφή.

   

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *