Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λειτουργία Λατρείας το Σάββατο: ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

  Σχετικά με την Ημέρα του Σαββάτου

  Σχεδόν κάθε χριστιανός γνωρίζει ότι υπάρχει μία ημέρα για να λατρεύουμε το Θεό και ο επικρατέστερος χριστιανισμός διδάσκει ότι αυτή η μέρα είναι η Κυριακή. Ωστόσο, με περισσότερα από 850 διαφορετικά δόγματα του χριστιανισμού οι διαφορετικές απόψεις είναι αναπόφευκτες. Ενώ κάποιοι λένε ότι η σωστή ημέρα λατρείας είναι η Κυριακή, υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι είναι το Σάββατο. Άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα ενώ κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι μπορεί να είναι οποιαδήποτε ημέρα ή και κάθε μέρα.

  Αποκάλυψις Ιωάννου 22,18-19 Εγώ, ο Ιωάννης, βεβαιώνω όλους όσοι ακούνε τα προφητικά λόγια αυτού του βιβλίου, πως αν κανείς προσθέσει κάτι σ’ όσα είναι γραμμένα εδώ, θα του προσθέσει κι ο Θεός τις συμφορές που είναι γραμμένες σ’ αυτό το βιβλίο. Κι αν κανείς αφαιρέσει κάτι απ’ τα προφητικά λόγια αυτού του βιβλίου, θ’ αφαιρέσει κι ο Θεός το μερίδιό του από το δέντρο της ζωής κι από την άγια πόλη.

  Η βάση του χριστιανισμού, ανεξάρτητα από το δόγμα, είναι η Αγία Γραφή. Ο Θεός προειδοποιεί τους αναγνώστες της και όσους την μελετούν, να μην προσθέσουν τις δικές τους απόψεις ή τις σκέψεις τους. Είναι ο τέλειος λόγος του Θεού. Με άλλα λόγια, όποιος ομολογεί μία χριστιανική πίστη και πιστεύει στο Θεό, δεν πρέπει να προσθέσει ούτε μία λέξη στην Αγία Γραφή ούτε να ερμηνεύσει το νόημά της. Όσο αφορά την ημέρα λατρείας, η Αγία Γραφή προσδιορίζει τη σωστή ημέρα, παρά τις παραδόσεις των αιώνων, τις θρησκείες που έφτιαξαν οι άνθρωποι και τα δόγματα.

  Προέλευση της Ημέρας Λατρείας

  Η ημέρα του Σαββάτου προέρχεται από το βιβλίο της Γένεσης από τον καιρό της δημιουργίας.

  Γένεσης 2,1-3 Έτσι ολοκληρώθηκαν ο ουρανός και η γη και ό,τι υπάρχει σ’ αυτά. Μέχρι την έκτη μέρα ο Θεός είχε τελειώσει το έργο του και την έβδομη μέρα σταμάτησε να δημιουργεί. Την έβδομη ημέρα την ευλόγησε και την καθαγίασε, γιατί αυτή την ημέρα ολοκλήρωσε τη δημιουργία του και αναπαύθηκε.

  Σύμφωνα με τη Γένεση ο Θεός εργάστηκε για έξι ημέρες. Αλλά ήταν μόνο την τελευταία ημέρα-την έβδομη ημέρα-που ο Θεός επέλεξε ως ημέρα ανάπαυσης για να ευλογήσει και να καθαγιάσει. Αυτή είναι η προέλευση της ημέρας ανάπαυσης, της ημέρας λατρείας.

  Η Ημέρα του Σαββάτου στις Δέκα Εντολές

  Για να το κάνει πιο ξεκάθαρο, ο Θεός συμπεριέλαβε την έβδομη ημέρα στις Δέκα Εντολές και την ονόμασε «ημέρα του Σαββάτου».

  Έξοδος 20,8-10 Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου, για να την ξεχωρίζεις και να την αφιερώνεις στον Κύριο. Έξι μέρες θα εργάζεσαι και θα κάνειςόλες τις εργασίες σου. Αλλά η έβδομη μέρα είναι μέρα ανάπαυσης, αφιερωμένη σ’ εμένα, τον Κύριο το Θεό σου.

  Έξοδος 20,8-10 (ΜΣΦ) NA θυμάσαι την ημέρα τού σαββάτου, για να την αγιάζεις·έξι ημέρες να εργάζεσαι, και να κάνειςόλα τα έργα σου· η ημέρα, όμως, η έβδομη είναι σάββατο του Kυρίου τού Θεού σου·

  Ο Θεός έδωσε στο Μωυσή τις Δέκα Εντολές στο όρος Σινά. Μία από αυτές, η τέταρτη εντολή, ζητούσε την τήρηση της ημέρας του Σαββάτου, αγιάζοντάς την. Αυτό σημαίνει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες έξι ημέρες της εβδομάδας. Είναι η λατρεία του Θεού. Η πλειονότητα των χριστιανών προσπαθούν να τηρήσουν τις Δέκα Εντολές. Γνωρίζουν ότι δεν ήταν μόνο κανονισμοί για τους Ισραηλίτες τότε, αλλά και για όλους όσους ακολουθούν και πιστεύουν στο Θεό σήμερα. Τότε γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ημέρα της λατρείας; Ποια ημέρα είναι η ημέρα της ανάπαυσης;

  Το Σάββατο Είναι η Ημέρα Ανάπαυσης

  Την ημέρα του Σαββάτου ο Θεός δίνει ευλογίες στο λαό Του και τους αγιάζει. Η κατανόηση αυτού είναι σημαντική για να λατρέψουμε το Θεό σωστά. Στην πραγματικότητα, τηρώντας την ημέρα του Σαββάτου λαμβάνουμε ένα σημάδι με το Θεό και γινόμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού.

  Έξοδος 31,13 Προσέχετε να τηρείτε τα σάββατά μου· επειδή, αυτό είναι σημάδι ανάμεσα σε μένα και σε σας, στις γενεές σας, για να γνωρίζετε ότι εγώ είμαι ο Kύριος, που σας αγιάζω·

  Ωστόσο, οι χριστιανοί έχουν έλλειψη σύνεσης σχετικά με τη σωστή ημέρα λατρείας. Παρόλο που οι περισσότεροι διδάσκουν ότι η έβδομη ημέρα ανάπαυσης ή ημέρα λατρείας είναι η Κυριακή, στην πραγματικότητα είναι το Σάββατο.

  Ακόμα και η Αγία Γραφή δείχνει ότι η έβδομη μέρα είναι το Σάββατο και όχι η Κυριακή.

  Κατά Μάρκον 16,1-2. 9 Όταν πέρασε το Σάββατο, η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μαρία η μητέρα του Ιακώβου, και η Σαλώμη, αγόρασαν αρώματα, για να πάνε ν’ αλείψουν το σώμα του Ιησού. Ήρθαν στο μνήμα πολύ πρωί την επομένη του Σαββάτου, μόλις ανέτειλε ο ήλιος. . . Μετά την ανάστασή του ο Ιησούς, το πρωί της Κυριακής, εμφανίστηκε πρώτα στη Μαρία τη Μαγδαληνή, την οποία είχε θεραπεύσει από εφτά δαιμόνια.

  Κατά Μάρκον 16,9 (ΜΣΦ) Kαι αφού αναστήθηκε το πρωί τής πρώτης ημέρας τής εβδομάδας, φάνηκε πρώτα στη Mαρία τη Mαγδαληνή, από την οποία είχε βγάλει επτά δαιμόνια.

  Ο Ιησούς αναστήθηκε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, την Κυριακή και το Σάββατο ήταν η προηγούμενη μέρα. Με άλλα λόγια, η ημέρα του Σαββάτου είναι το Σάββατο.

  Ο Χριστός Τήρησε την Ημέρα του Σαββάτου

  Πριν δύο χιλιάδες χρόνια όλα όσα ο Ιησούς Χριστός έκανε κατά τη διάρκεια της ιεραποστολής Του δεν ήταν για το δικό Του όφελος αλλά για να δείξει στους ανθρώπους πώς να Τον ακολουθήσουν και πώς να είναι χριστιανοί.

  Κατά Ιωάννην 13,15 «Σας έδωσα το παράδειγμα, για να κάνετε κι εσείς όπως έκανα εγώ».

  Ο Ιησούς τήρησε την ημέρα του Σαββάτου ώστε και εμείς επίσης να μπορούμε να μάθουμε πώς να τηρούμε την ημέρα του Σαββάτου.

  Κατά Λουκάν 4,16-17 Ύστερα ήρθε στη Ναζαρέτ, όπου είχε μεγαλώσει. Το Σάββατο πήγε όπως συνήθιζε στη συναγωγή και σηκώθηκε να διαβάσει τις Γραφές. Του έδωσαν το χειρόγραφο με τα λόγια του προφήτη Ησαΐα.

  Η Πρώιμη Εκκλησία Τήρησε την Ημέρα του Σαββάτου

  Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιησού, οι απόστολοι τήρησαν την ημέρα του Σαββάτου, ακόμα και μετά την ανάληψή Του. Ο απόστολος Παύλος έγινε χριστιανός σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού αλλά δίδαξε την τήρηση της ημέρας του Σαββάτου.

  Πράξεις Αποστόλων 17,2 Ο Παύλος σύμφωνα με τη συνήθειά του πήγε στη συναγωγή, και τρία Σάββατα συνέχεια συζητούσε μαζί τους ερμηνεύοντας τη Γραφή . . .

  Πράξεις Αποστόλων 18,4 Κάθε Σάββατο ο Παύλος συζητούσε στη συναγωγή . . .

  Ο απόστολος Παύλος είναι γνωστός ως ο απόστολος των αποστόλων για το ζήλο και την τόλμη του να κηρύξει το ευαγγέλιο του Χριστού. Καταδιώχτηκε μέχρι το σημείο του θανάτου στη χριστιανική ζωή του. Ο απόστολος Παύλος ακολούθησε την ίδια συνήθεια με το Χριστό: τηρούσε την ημέρα του Σαββάτου.

  Η Ημέρα του Σαββάτου Άλλαξε σε Κυριακή

  Παρόλο που η Αγία Γραφή καταγράφει το Χριστό και τους αποστόλους να τηρούν την ημέρα του Σαββάτου την έβδομη μέρα, το Σάββατο, σήμερα οι άνθρωποι συνδέουν την ημέρα λατρείας με την Κυριακή.

  Μετά την ανάληψη του Χριστού, η Εκκλησία συνέχισε να μεγαλώνει. Εξαπλώθηκε μέχρι και στις δυτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης. Εκεί στη Ρώμη, η Εκκλησία εκκοσμικεύτηκε και υιοθέτησε παγανιστικά έθιμα και διδασκαλίες. Και ο αυτοκράτορας της Ρώμης, ο Κωνσταντίνος, ο οποίος ήταν επίσης αρχιερέας στην παγανιστική θρησκεία, διακήρυξε την Κυριακή ως την νόμιμη ημέρα λατρείας το 321 μ.Χ. και έκανε τη λειτουργία λατρείας του Σαββάτου παράνομη.

  «Όταν το 321 ο Κωνσταντίνος έκανε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας αργία, την ονόμασε “σεβάσμια ημέρα του Ήλιου (Sunday)”».
  The History of Christianity, Time Dowley – Lion Pub. – 1990

  Από τότε, η ημέρα λατρείας έγινε μία κοινή πρακτική στις εκκλησίες. Και αυτή η παράδοση εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Όμως, η Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία βασίζει τη διδασκαλία της αποκλειστικά στην Αγία Γραφή και τηρεί την αυθεντική ημέρα λατρείας, την ημέρα του Σαββάτου.

  Η Εκκλησία που Ανήκει στο Θεό θα Πρέπει Πάντα να Τηρεί την Ημέρα του Σαββάτου

  Το Σάββατο είναι η ανάμνηση της δημιουργικής δύναμης του Θεού. Η Αγία Γραφή εξηγεί ότι όλοι εκείνοι που αγαπούν και υπηρετούν το Θεό θα πρέπει πάντα να τηρούν την ημέρα του Σαββάτου.

  Ησαΐας 56: 6-7 (CEV) «Τους αλλοεθνείς που μ’ αγαπάνε κι έχουν προσκολληθεί στο λαό μου για να με υπηρετούν και να ’ναι δούλοι μου, όλους εκείνους που τηρούν το Σάββατο και δεν το βεβηλώνουν και μένουνε πιστοί στη διαθήκη μου, εγώ θα τους οδηγήσω στο άγιο μου βουνό, και στο ναό μου θα τους δώσω αγαλλίαση».

  Υπάρχουν πολλές προφητείες στην Αγία Γραφή αλλά καμία δεν λέει ότι η ημέρα λατρείας θα άλλαζε. Στην πραγματικότητα, η Αγία Γραφή δίνει μαρτυρία ότι ακόμα και αυτοί που δεν είναι Ισραηλίτες θα έρχονταν στο Θεό την ημέρα του Σαββάτου. Βλέπουμε την εκπλήρωση αυτής της προφητείας στην Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου εθνικότητας, τηρούν την ημέρα του Σαββάτου και λαμβάνουν τις ευλογίες του Θεού.

   

  1 σκέψη για το “Λειτουργία Λατρείας το Σάββατο: ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ”

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *