Ο Χριστός ΑνσανγκχόνγκΠιστεύω

Η Δεύτερη Έλευση του Χριστού και η Κρίση

Είναι η δεύτερη έλευση του Χριστού ίδια με την Ημέρα της Κρίσεως;

Η Αγία Γραφή προφητεύει ότι ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει πάνω σε σύννεφο για να οδηγήσει το λαό του Θεού στη σωτηρία. Η Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία πιστεύει ότι ο Χριστός Ανσανγκχόνγκ είναι ο Χριστός που ήρθε μέσα στα «σύννεφα» σύμφωνα με τις προφητείες της Αγίας Γραφής.

Έρχεται πάνω σε «σύννεφο»

Σήμερα, εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο προσμένουν την επιστροφή του Χριστού, κοιτάζοντας τον ουρανό για να φτάσει ο Σωτήρας σύμφωνα με την προφητεία:

«Τότε θα δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται πάνω σε σύννεφο με δύναμη και με μεγάλη λαμπρότητα. Όταν αυτά αρχίσουν να γίνονται σηκώστε τα κεφάλια σας και αναθαρρήστε, γιατί πλησιάζει η ώρα του λυτρωμού σας».

Κατά Λουκάν 21,27-28

Είναι γραμμένο ότι όλοι θα δουν τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει στη γη πάνω σε σύννεφο. Ωστόσο, ο Χριστός κυριολεκτικά θα επιστρέψει από τον ουρανό πάνω σε σύννεφο; Ως χριστιανοί, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε με σαφήνεια την έννοια της έλευσης του Χριστού πάνω σε σύννεφο.
Οι χριστιανοί συνήθως πιστεύουν και διδάσκουν ότι όταν ο Ιησούς Χριστός έρθει πάνω σε σύννεφο, η γη θα καταστραφεί αμέσως, θα έρθει η Ημέρα της Κρίσεως και τα παιδιά του Θεού θα μπουν στη βασιλεία των ουρανών. Αλλά εάν κοιτάξουμε προσεκτικά τις Γραφές, ο Ιησούς που έρχεται πάνω σε σύννεφο και η Ημέρα της Κρίσεως είναι δύο ξεχωριστά περιστατικά.

Ο Ιησούς Ήρθε πάνω στα Σύννεφα

Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός που έρχεται για δεύτερη φορά θα έρθει πάνω σε σύννεφο. Αυτή η προφητεία ήταν επίσης ίδια σχετικά με την πρώτη έλευση του Χριστού. Σήμερα είναι γνωστό ότι ήρθε ως άνθρωπος.

«Τα οράματά μου συνεχίζονταν στη διάρκεια της νύχτας: Μέσα στα σύννεφα του ουρανού είδα να έρχεται κάποιος που έμοιαζε με άνθρωπο·έφτασε μέχρι τον Προαιώνιο και οδηγήθηκε μπροστά του. Σ’ αυτόν δόθηκαν εξουσία και δόξα και βασίλεια, ώστε όλοι οι λαοί, κάθε εθνικότητας και γλώσσας, να τον υπηρετούν. Η εξουσία του θα είναι αιώνια κι ατελεύτητη και το βασίλειό του δεν θα καταστραφεί ποτέ».

Δανιήλ 7,13-14

Ο Ιησούς είναι ο άνθρωπος που όπως είδε ο Δανιήλ στο όραμά του ήρθε μέσα στα σύννεφα του ουρανού. Με άλλα λόγια, ο Ιησούς ήρθε ως άνθρωπος. Γεννήθηκε ως παιδί, μέσου της Μαρίας. Ο Ματθαίος, ο Ιωάννης και ο Λουκάς έγραψαν στα βιβλία τους ότι στον Ιησού δόθηκε όλη η εξουσία (Ματθαίος 28,18), η δόξα (Ιωάννης 17,10) και βασιλεία (Λουκάς 22,29).

Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, προς εκπλήρωση της προφητείας της Παλαιάς Διαθήκης, ο Ιησούς ήρθε ως άνθρωπος, όχι πάνω σε κυριολεκτικό σύννεφο. Η Αγία Γραφή περιγράφει τον Ιησού να έρχεται πάνω σε σύννεφο, διότι βιβλικά η λέξη «σύννεφο» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιπροσωπεύσει τους ανθρώπους.

Σύννεφα σημαίνει Σάρκα

Ορισμένες λέξεις στην Αγία Γραφή έχουν πολλαπλές έννοιες. Εκτός από την κυριολεκτική σημασία των σύννεφων, η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί τον όρο «σύννεφο» με άλλο τρόπο.

«Αυτοί είναι βρώμικες κηλίδες, που συμμετέχουν χωρίς ντροπή στα κοινά σας δείπνα. Νοιάζονται μονάχα για τον εαυτό τους. Μοιάζουν με σύννεφα που παρασύρονται από τους ανέμους και δε φέρνουν βροχή· μοιάζουν με δέντρα που μέχρι και το φθινόπωρο δε δίνουν καρπό, και που, σαν ξεραθούν για τα καλά, τα ξεριζώνουν».

Ιουδας 1,12

Η Αγία Γραφή συγκρίνει τους ανθρώπους με τα σύννεφα δείχνοντας ότι τα σύννεφα συμβολίζουν τη σάρκα, το ανθρώπινο σώμα. Αυτό φαίνεται όχι μόνο στην Καινή Διαθήκη αλλά και στην Παλαιά Διαθήκη επίσης.

«Σύννεφα κι άνεμος που δε φέρνουν βροχή, τέτοιοςόποιος υπόσχεται δώρα και δεν τα δίνει».

Παροιμίαι 25,14

Η Παλαιά Διαθήκη επίσης συγκρίνει τα «σύννεφα» με τους «ανθρώπους». Παρόλο που υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις, μόνο μέσω αυτών των δύο στίχων μπορεί κάποιος να δει ότι η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί τα σύννεφα για να αναφερθεί σε ανθρώπους.

Η Δεύτερη Έλευση του Ιησού και η Τελική Κρίση

Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι η έλευση του Ιησού πάνω στα σύννεφα είναι η τελική κρίση, είναι ξεχωριστά γεγονότα. Κατά την τελική κρίση, η Αγία Γραφή λέει ότι ο Ιησούς θα έρθει με φωτιά, όχι με σύννεφα.

«Θα ξεπροβάλει ο Κύριος μέσα απ’ τη φωτιά και τ’ άρματά του θα ’ναι σαν τον ανεμοστρόβιλο. Θα εκδηλώσει το θυμό του με μανία, την απειλή του με αστραπές. Ο Κύριος με το ξίφος του το πύρινο κάθε άνθρωπο θα κρίνει. Και πολλοί θα ’ναι οι εξολοθρευμένοι απ’ αυτόν».

Ησαΐας 66,15-16

«Αυτό θα γίνει όταν ο Κύριος Ιησούς φανερωθεί από τον ουρανό με τη συνοδεία των ισχυρών αγγέλων του με πύρινη φλόγα, για να τιμωρήσει όσους δε σέβονται το Θεό και δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτοί θα τιμωρηθούν μ’ αιώνιο όλεθρο . . .»

Β’ Θεσσαλονικείς 1,7-9

Τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη λέει ότι την Ημέρα της Κρίσεως ο Ιησούς έρχεται με φωτιά.
Με τη δεύτερη έλευση του Χριστού και την τελική κρίση ως ξεχωριστά γεγονότα, ο Χριστός πρέπει πρώτα να έρθει ως άνθρωπος για να φέρει κοντά την ώρα της απολύτρωσης (Λουκάς 21,28) με το κήρυγμα του ευαγγελίου, ώστε ο λαός του Θεού να μπορεί να προετοιμαστεί για την ώρα της τελικής κρίσης.

Ο Χριστός θα πρέπει να έρθει πρώτα ως άνθρωπος για να φέρει λύτρωση.

Copyright ©2021 | Εκκλησία του Θεού Παγκόσμια Ιεραποστολική Κοινωνία | All Rights Reserved | All Scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the Holy Bible, New International Version®, NIV®. Copyright ©1973, 1978, 1984, 2011 by Biblica, Inc.™ Used by permission of Zondervan. All rights reserved worldwide. www.zondervan.com The “NIV” and “New International Version” are trademarks registered in the United States Patent and Trademark Office by Biblica, Inc.™ Some contents are in use under the shutterstock.com and gettyimagesbank.com